diumenge, 14 de juny del 2009

Canal Català: de televisió de proximitat a productora de Call TV

Fa ja més de tres anys es presentava Canal Català TV com una xarxa de televisions locals, amb els objectius de convertir-se en una televisió local, de proximitat i catalana.

Al començament les intencions semblaven bones. Cada dia, en prime-time, tenien un programa en cadena, heretat de l'antic Canal 50 Vallès, amb presentadors com Julià Peiró, Odette Pinto, Ramon Miravitllas, etc. Però amb el temps les coses van anar canviant.

Actualment, de Canal Català només se salva la programació local (de Tarragona), amb les mínimes finestres que la cadena els hi deixa per a emetre. La resta del dia, una bona part es composa de concursos telefònics (els anomenats call-tv) i, a les nits, programes de vidència. L'excusa que sempre han fet servir les cadenes per incloure aquest tipus de programes és el seu baix cost i els alts ingressos que aconsegueixen (per la poca inversió realitzada). Això té sentit si aquests ingressos s'aprofiten per a produir programes de qualitat... Però, i si no hi ha més programació que els Call TVs?

En els últims temps, Canal Català s'ha convertit en productora d'aquests tipus de programes, a través de la societat Mediacat 06. Gràcies a aquesta productora no només s'encarrega de la producció dels concursos i programes de tarot que s'emeten a la pròpia cadena, sinó que cada cop més, ven els seus productes a altres cadenes. Així, fa temps que el concurs que s'emet a les 3 de la tarda es fa en castellà per a que s'emeti també a través de Popular TV, la xarxa de televisions locals de la COPE. Aquest mes de juny també s'ha fet amb la producció del "Telecinco dígame" que s'emet al canal TDT nacional FDF-Telecinco.

Astro TV a VEO7

VEO7 també s'ha convertit en client dels programes de Canal Català, i no només dels concursos. Així, el programa de vidència i tarot Astro TV, que cada nit presenta Xavier Artiga a Canal Català, es realitza en alguns trams en castellà. Això permet la seva emissió simultània per Canal Català i pel canal nacional de TDT VEO7 (propietat del grup Unidad Editorial).

Què queda de les promeses inicials

Amb tot això, vull recordar de nou els objectius fundacionals de Canal Català TV: crear una televisió en català, de proximitat i de qualitat, que a més s'oposés a l'entrada dels grans grups comunicatius espanyols. Senyor Pedrazzoli, quan pensa complir amb aquests objectius?

(La imatge que acompanya aquesta entrada ha estat extreta del blog TenCuidado.es)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada