dilluns, 11 de juny del 2012

Tarragona Ràdio emet un especial dels 25 anys de l'atemptat d'Empetrol

Tarragona Ràdio emet aquest dilluns 11 de juny a les 23 h. un programa especial que recorda els 25 anys de l'atemptat d'ETA a Empetrol.


Es tracta d'un documental de 60 minuts elaborat per LAB 977 i dirigit pel periodista Vicente Rubio que recupera les veus dels periodistes que van narrar la notícia que va atemorir els tarragonins. Hi participen Carles Francino, Xavier Abelló, Enric Pujol, Josep Sabaté, Jordi Prats i Javier Pons, i s'inclouen fragments de la programació especial que va emetre l'antiga Ràdio Tarragona amb la veu del radiofonista Xavier Pedrol.



Les dues explosions a les canonades d'Empetrol es van produir a quarts d'una de la matinada del 12 de juny de 1987 i van provocar el pànic de milers de persones que van sortir de casa seva fugint de les flames. Aquella nit, la ràdio va jugar un paper clau a l'hora d'informar a la població davant d'un incident d'aquestes dimensions.
Tarragona Ràdio emet aquest treball de Vicente Rubio com a homenatge als professionals del periodisme (especialment, al ja desaparegut Xavier Pedrol) i de record a l'ensurt que van patir molts tarragonins.

El programa es podrà escoltar també dimarts 12 de juny a partir de les 10 del matí. I a www.tarragonaradio.cat


Enllaços:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada